Pridať recept

Zapečené penne s feniklovým krémom

ingrediencie

200 g
cestoviny penne
2 ks
fenikel hľuza
200 g
sladký zemiak
4 PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
aníz
trochu
nové korenie
trochu
klinčeky
500 ml
zeleninový fond
5 PL
kyslá smotana
trochu
tuk
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Penne uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
 
2.
Fenikel očistíme, umyjeme a spolu s feniklovou vňaťou nasekáme najemno. Sladké zemiaky dáme do cedidla, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na kocky.
3.
Na panvici rozpálime olej a zeleninu na ňom zhruba 10 minút podusíme. Potom zeleninu roztlačíme vidličkou, osolíme a výdatne okoreníme.
4.
Podlejeme zeleninovým fondom a na miernom ohni ešte asi 2-3 minúty povaríme. K zelenine primiešame kyslú smotanu. Rúru predhrejeme na teplotu 220°C.
5.
Nízko ohňovzdornú formu vymastíme a rozložíme do nej penne, ktoré zalejeme feniklovým krémom.Všetko posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť v hornej časti rúry zhruba na 5-6 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať