Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow
1
minúta
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
hrnček
detská krupica
1
hrnček
kyslá smotana
1
hrnček
cukor
125
g
maslo
1
hrnček
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
kôra a šťava z citróna
Plnka
250
g
Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
1
ks
stužovač šľahačky alebo želatínový stužovač do dezertov
Marcipán
180
g
penové cukríky (marshmallow)
600
g
práškový cukor
2
PL
studená voda
1
plátok
Cera
citrónová šťava
postup
1.
Korpus:
Krupicu zalejeme kyslou smotanou a necháme 10 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, cukor a múku s kypriacim práškom do pečiva. Vmiešame kôru a šťavu z citróna. Poprípade môžme pridať nasekanú čokoládu, kúsky orieškov alebo hrozienka. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty alebo 1, ktorý prekrojíme. Dáme do tortovej formy a pečieme na 180 °C v nevyhriatej rúre cca 20-30 minút.
2.
Plnka:
Vyšľaháme si smotanu spolu so stužovačom. Primiešame mascarpone. Natrieme na korpus a priložíme druhý korpus. Aby korpus nebol príliš suchý môžeme poliať sirupom, šťavou z kompótu a pod. Trochou krému potrieme celú tortu.
3.
Marcipán:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukríky. Potom pridáme 400 g práškového cukru, kúsok Cery a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame. Zvyšok práškového cukru postupne vmiesime do cesta. Vyvaľkáme a potiahneme ním tortu. Na ozdobu môžeme použiť vykrojené marcipánové srdiečka alebo rôzne ozdôbky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.