Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta z muffinového cesta a polevou z marschmallow

ingrediencie

Cesto

1 hrnček
detská krupica
1 hrnček
kyslá smotana
1 hrnček
cukor
125 g
maslo
1 hrnček
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
kôra a šťava z citróna

Plnka

250 g
Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky alebo želatínový stužovač do dezertov

Marcipán

180 g
penové cukríky marshmallow
600 g
práškový cukor
2 PL
studená voda
1 plátok
Cera
citrónová šťava

postup

1.
Korpus: Krupicu zalejeme kyslou smotanou a necháme 10 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, cukor a múku s kypriacim práškom do pečiva. Vmiešame kôru a šťavu z citróna. Poprípade môžme pridať nasekanú čokoládu, kúsky orieškov alebo hrozienka. Cesto rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty alebo 1, ktorý prekrojíme. Dáme do tortovej formy a pečieme na 180 °C v nevyhriatej rúre cca 20-30 minút.
2.
Plnka: Vyšľaháme si smotanu spolu so stužovačom. Primiešame mascarpone. Natrieme na korpus a priložíme druhý korpus. Aby korpus nebol príliš suchý môžeme poliať sirupom, šťavou z kompótu a pod. Trochou krému potrieme celú tortu.
3.
Marcipán: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukríky. Potom pridáme 400 g práškového cukru, kúsok Cery a pár kvapiek citrónovej šťavy. Vymiešame. Zvyšok práškového cukru postupne vmiesime do cesta. Vyvaľkáme a potiahneme ním tortu. Na ozdobu môžeme použiť vykrojené marcipánové srdiečka alebo rôzne ozdôbky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.