Pridať recept

Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérom

Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
7 PL
kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1 KL
prášok do pečiva

Plnka

250 g
Mascarpone
200 ml
šľahačková smotana
1 ks
stužovač šľahačky
3 PL
práškový cukor
3 PL
vaječný likér
50 g
mrazené ovocie
100 g
okrúhle piškóty
300 ml
uvarenej čiernej kávy

Poleva

150 ml
kyslá pochúťková smotana
1 PL
práškový cukor

postup

Fantastický zákusok na sviatočný stôl...

1.

Korpus: bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor, žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.

 
2.

Plnka: mascarpone /môže byť aj nátierkové maslo bez príchute/ vymiešame s cukrom, pridáme vaječný likér a vyšľahanú šľahačkovú smotanu so stužovačom šľahačky.

3.

Do formy srnčieho chrbáta si odkrojíme potrebný pás piškóty. Piškótou vyložíme formu, pokropíme studenou kávou, natrieme polovicu plnky. Okrúhle piškóty namočíme zľahka v káve, ukladáme na plnku po strede aj zbokov. Mrazené ovocie, ja som použila ríbezle a maliny rozložíme na piškóty a natrieme druhú časť plnky. Prikryjeme zvyšným pásom piškóty.

4.

Tunel zaťažíme a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

5.

Potom ho vyklopíme, polejeme ochutenou kyslou smotanou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérom
Roládový tunel s mascarpone a vaječným likérom
Zdroj: BlazenaSadovska
6.

 Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
22.2.2013 10:24 | |
+5 -1
Povrch som ešte posypala strúhaným kokosom.
Podobné články
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...