Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie rezne zapekané s cibuľou

ingrediencie

250 g
teľacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
4 ks
cibuľa
trochu
zeleninový vývar
70 g
syr Eidam
2 KL
biely jogurt
štipiek
oregano

postup

1.
Očistené a umyté mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme nasucho na teflónovej panvici z oboch strán. Ohňovzdornú misu zľahka vymastíme lyžicou raslinného oleja, pridáme časť cibule nakrájanej na kolieska a opečené rezne. Na vrch opäť poukladáme kolieska cibule, podlejeme zeleninovým vývarom a pod pokrievkou dusíme vo vyhriatej rúre domäkka.
2.
Potom odkryjeme, šťavu vydusíme, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme. Nakoniec pokvapkáme bielym jogurtom zmiešaným s oreganom a ešte chvíľu zapekáme. TIP: Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Spenená zrnková
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Pitie kávy patrí medzi každodenné rituály väčšiny dospelých ľudí. Ak nepatríte medzi človeka, čo ihneď po zobudení musí...
egreš
Egreše
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný divoký ker...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...