Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie rezne zapekané s cibuľou

ingrediencie

250 g
teľacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
4 ks
cibuľa
trochu
zeleninový vývar
70 g
syr Eidam
2 KL
biely jogurt
štipiek
oregano

postup

1.
Očistené a umyté mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme nasucho na teflónovej panvici z oboch strán. Ohňovzdornú misu zľahka vymastíme lyžicou raslinného oleja, pridáme časť cibule nakrájanej na kolieska a opečené rezne. Na vrch opäť poukladáme kolieska cibule, podlejeme zeleninovým vývarom a pod pokrievkou dusíme vo vyhriatej rúre domäkka.
2.
Potom odkryjeme, šťavu vydusíme, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme. Nakoniec pokvapkáme bielym jogurtom zmiešaným s oreganom a ešte chvíľu zapekáme. TIP: Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...