Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie rezne zapekané s cibuľou

ingrediencie

250 g
teľacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
4 ks
cibuľa
trochu
zeleninový vývar
70 g
syr Eidam
2 KL
biely jogurt
štipiek
oregano

postup

1.
Očistené a umyté mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme nasucho na teflónovej panvici z oboch strán. Ohňovzdornú misu zľahka vymastíme lyžicou raslinného oleja, pridáme časť cibule nakrájanej na kolieska a opečené rezne. Na vrch opäť poukladáme kolieska cibule, podlejeme zeleninovým vývarom a pod pokrievkou dusíme vo vyhriatej rúre domäkka.
2.
Potom odkryjeme, šťavu vydusíme, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme. Nakoniec pokvapkáme bielym jogurtom zmiešaným s oreganom a ešte chvíľu zapekáme. TIP: Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?