Pridať recept

Hovädzia sviečková s celozrnným knedlíkom

Hovädzia sviečková s celozrnným knedlíkom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

4 plátky
hovädzia sviečkovica
2 KL
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1/4 ks
zeler
1 liter
zeleninový vývar
trochu
bobkový list
trochu
celé korenie
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
podľa chuti
ocot
150 g
biely jogurt

Knedlíky

6 ks
rožok
150 ml
polotučné mlieko
2 ks
vajce

postup

1.
Na oleji orestujeme cibuľu, podlejeme vodou, pridáme nastrúhanú mrvu, petržlen a zeler. Hovädzie mäso predpečieme nasucho na teflónovej panvicu a vložíme do zeleninového vývaru. Pridáme bobkový list, nové korenie a mleté čierne korenie. Po uvarení vyberieme mäso, bobkový list a omáčku rozmixujeme. Vmiešame biely jogurt. Dochutíme soľou a octom.
 
2.
Tvrdé celozrnné rožky nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Potom z rožkov vymačkáme mlieko. Pridáme žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto necháme pol hodinu v chladničke. Potom vytvarujeme guľôčky o niečo menšie ako je tenisová loptička. Varíme v pare 15 minút. Do knedlíkov môžeme pridať taktiež bylinky, huby alebo šunku.
3.
TIP: Ozdobíme brusnicami, citrónom a troškou jogurtu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Parené knedle
Parená knedľa úžasne mäkká a jemná ako pavučinka! Táto knedľa na MINERÁLKE je perfektná, geniálne triky, ako sa vždy podarí
Takto pripravíte vždy krásne jemnú a nadýchanú parenú knedľu! Máme pre vás perfektný recept a zopár trikov,...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť:
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...