Pridať recept

Hrušky s krémom

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
hrušky
1 ks
čokoládový topping
2 ks
vajce
1 KL
kakao
1 ks
celá škorica
1 ks
badián
150 ml
červené víno
80 g
kryštálový cukor
300 ml
mlieko
50 g
práškový cukor
1 PL
solamyl
100 g
mrazené ovocie

postup

1.
Hrušky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a vykrojíme jadrovníky: z kr. cukru urobíme karamel, zalejeme vínom a rozpustíme, do toho namočíme kúsok škorice, badián, hrušky a chvíľku povarte, necháme vychladnúť.
 
2.
Krém: z mlieka, cukru, žĺtkov a maizény uvaríme hladký krém, rozdelíme ho na dve časti. Do jednej dáme kakao. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Potom do oboch vmiešame sneh z bielkov. Krém dáme na hrušku, ľubovoľne ozdobíme ovocím, čok.topingom, šlahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať