Hrušky s krémom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hrušky
1
ks
čokoládový topping
2
ks
vajce
1
KL
kakao
1
ks
celá škorica
1
ks
badián
150
ml
červené víno
80
g
kryštálový cukor
300
ml
mlieko
50
g
práškový cukor
1
PL
solamyl
100
g
mrazené ovocie
postup
1.
Hrušky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a vykrojíme jadrovníky: z kr. cukru urobíme karamel, zalejeme vínom a rozpustíme, do toho namočíme kúsok škorice, badián, hrušky a chvíľku povarte, necháme vychladnúť.
2.
Krém: z mlieka, cukru, žĺtkov a maizény uvaríme hladký krém, rozdelíme ho na dve časti. Do jednej dáme kakao. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Potom do oboch vmiešame sneh z bielkov. Krém dáme na hrušku, ľubovoľne ozdobíme ovocím, čok.topingom, šlahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.