Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaové a orechové osie hniezda

9
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kocka
droždie
3 šálky
hladká múka špeciál
1 šálka
polotučné mlieko
trochu
soľ
1 trochu
cukor
1 balíček
mleté vlašské orechy s cukrom
1 balíček
kakao
1 ks
maslo
1 hrnček
práškový cukor
1 balíček
lúpané mandle

postup

1.
Pripravíme si kvások - mierne zohrejeme mlieko (nie na viac ako 35°C), do ktorého rozdrobíme polovicu droždia a pridáme trochu soli a cukru. Počkáme kým mierne nenakvasí, zatiaľ si v mikrovlnnej rúre zohrejeme múku - nie príliš! Potom mlieko zmiešame s múkou a vypracujeme si cesto, ktoré necháme na teplom mieste kvasiť asi 30-40 minút, podľa potreby.
2.
Pracovnú dosku si pocukríme a mierne aj pomúčime. Cesto si rozvaľkáme. Potom ho potrieme rozpusteným maslom a na jednu polovicu nasypeme orechy s cukrom, na druhú kakao - pocukríme. Cesto si nakrájame pozdĺžne na asi 4 centimetrové pásiky.
3.
Pásiky začneme stáčať do tvaru slimáka - osieho hniezda, ktoré pocukríme, potrieme maslom a vyváľame v posekaných mandliach.
4.
Pripravené osie hniezda poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a vo vopred rozohriatej rúre na 200°C pečieme asi 15-20 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a môžeme podávať :-).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...