Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Segedínsky guláš so špaldovými knedlíkmi

ingrediencie

1/2 kg
bravčové stehno
1/2 kg
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 PL
červená paprika
1 PL
soľ
1 PL
majorán
1 KL
gulášové korenie

Knedľa

1/2 kg
múka špaldová
3,5 dl
mlieko
1 ks
droždie
1 PL
cukor
2 KL
soľ

postup

1.
Väčšiu cibuľu opražíme, pridáme červenú papriku, na kocky pokrájané mäso, cesnak, soľ, majorán, guľášové korenie zalejeme trochou vody, dusíme do polomäkka.
2.
Kyslú kapustu posekáme, pridáme do mäsa, varíme spolu, kým nie sú suroviny mäkké. Pred koncom zahustíme (múku zmiešame s vodou, alebo pridáme kyslú smotanu, alebo mlieko s múkou - ako komu vyhovuje).
3.
Knedľa: Do misky dáme trochu teplého mlieka, droždie, 1 KL cukru, necháme napučať, potom vylejeme do múky, do ktorej sme dali 1 PL cukru a 1 KL soli, všetko spolu spracujeme, zamiesime hladké cesto, pod vlhkou utierkou necháme vykysnúť.
4.
Cesto si rozdelíme na 3 časti, vyformujeme menšie knedlíky, ktoré necháme na doske vykysnúť 20 minúť.
5.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, na hrniec upevníme utierku, prikryjeme druhým hrncom a varíme nad parou 20 minút - neodkrývame! Uvarené knedle pomastíme maslom, aby neboli suché.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...