Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Segedínsky guláš so špaldovými knedlíkmi

ingrediencie

1/2 kg
bravčové stehno
1/2 kg
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 PL
červená paprika
1 PL
soľ
1 PL
majorán
1 KL
gulášové korenie

Knedľa

1/2 kg
múka špaldová
3,5 dl
mlieko
1 ks
droždie
1 PL
cukor
2 KL
soľ

postup

1.
Väčšiu cibuľu opražíme, pridáme červenú papriku, na kocky pokrájané mäso, cesnak, soľ, majorán, guľášové korenie zalejeme trochou vody, dusíme do polomäkka.
2.
Kyslú kapustu posekáme, pridáme do mäsa, varíme spolu, kým nie sú suroviny mäkké. Pred koncom zahustíme (múku zmiešame s vodou, alebo pridáme kyslú smotanu, alebo mlieko s múkou - ako komu vyhovuje).
3.
Knedľa: Do misky dáme trochu teplého mlieka, droždie, 1 KL cukru, necháme napučať, potom vylejeme do múky, do ktorej sme dali 1 PL cukru a 1 KL soli, všetko spolu spracujeme, zamiesime hladké cesto, pod vlhkou utierkou necháme vykysnúť.
4.
Cesto si rozdelíme na 3 časti, vyformujeme menšie knedlíky, ktoré necháme na doske vykysnúť 20 minúť.
5.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, na hrniec upevníme utierku, prikryjeme druhým hrncom a varíme nad parou 20 minút - neodkrývame! Uvarené knedle pomastíme maslom, aby neboli suché.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...