Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Segedínsky guláš so špaldovými knedlíkmi

ingrediencie

1/2 kg
bravčové stehno
1/2 kg
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 PL
červená paprika
1 PL
soľ
1 PL
majorán
1 KL
gulášové korenie

Knedľa

1/2 kg
múka špaldová
3,5 dl
mlieko
1 ks
droždie
1 PL
cukor
2 KL
soľ

postup

1.
Väčšiu cibuľu opražíme, pridáme červenú papriku, na kocky pokrájané mäso, cesnak, soľ, majorán, guľášové korenie zalejeme trochou vody, dusíme do polomäkka.
2.
Kyslú kapustu posekáme, pridáme do mäsa, varíme spolu, kým nie sú suroviny mäkké. Pred koncom zahustíme (múku zmiešame s vodou, alebo pridáme kyslú smotanu, alebo mlieko s múkou - ako komu vyhovuje).
3.
Knedľa: Do misky dáme trochu teplého mlieka, droždie, 1 KL cukru, necháme napučať, potom vylejeme do múky, do ktorej sme dali 1 PL cukru a 1 KL soli, všetko spolu spracujeme, zamiesime hladké cesto, pod vlhkou utierkou necháme vykysnúť.
4.
Cesto si rozdelíme na 3 časti, vyformujeme menšie knedlíky, ktoré necháme na doske vykysnúť 20 minúť.
5.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, na hrniec upevníme utierku, prikryjeme druhým hrncom a varíme nad parou 20 minút - neodkrývame! Uvarené knedle pomastíme maslom, aby neboli suché.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...