Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České lievance

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
10 g
droždie
30 g
práškový cukor
500 ml
mlieko
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
štipiek
muškátový orech
30 g
maslo
2 ks
žĺtok
100 g
lekvár
125 ml
kyslá smotana

postup

1.
Z droždia, trochy múky, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme cukor, trocha soli, trocha postrúhanej citrónovej kôry, mletý muškátový oriešok, vykysnutý kvások a po častiach vlažné mlieko so žĺtkami a s maslom. Cesto dobre vymiešame a dáme kysnúť.
2.
Zohriatu formu na lievance vymastíme tukom, po lyžiciach do nej nalievame vykysnuté cesto a z oboch strán opekáme do červena. Teplé lievance potrieme kyslou smotanou (jogurtom) a lekvárom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?