Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie soté s kukuricou

ingrediencie

kuracie mäso
1 konzerva
kukurica
cibuľa
korenie gyros
korenie čili
kečup
horčica
slnečnicový olej
soľ
korenie

postup

1.
Kuracie prsia (množstvo podľa toho, koľko toho chcete) si nakrájame na rezance a dáme do nádobky. Pridáme soľ, korenie, gyros korenie a čili podľa chuti. Pridáme lyžičku kečupu a lyžičku horčice a pridáme olej. Takto pripravené mäso si vložíme aspoň na pol hodinu do chladničky.
2.
Cibuľu nakrájanú na drobno si orestujeme. Pridáme mäso a zprudka ho "opražíme" aby sa uzavrelo. Potom ho prikryjeme pokrievkou a necháme trošku podusiť, aby pustilo šťavu. Pridáme kukuricu bez šťavy a pokiaľ máme málo šťavy z mäsa, podlejeme prevarenou vodou. Necháme podusiť kým mäsko nebude hotové. Rozrobíme si lyžicu hladkej múky s troškou vody a túto zmes vylejeme do hrnca. Zahustí nám to šťavu. Dochutíme. Nakoniec odstavíme, pridáme trošku masla na zjemnenie. Namiesto kukurice môžete použiť aj ananás. Je to výborná kombinácia. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.