Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mäkkučké kysnuté makovníky

ingrediencie

Cesto

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 liter
mlieko
1 ks
droždie
1 dl
rastlinný olej

Plnka

125 g
mak
100 g
kryštálový cukor
1 dl
mlieko
1 ks
jablko

postup

1.
Cesto: Do malej mištičky dáme trochu teplého mlieka, 1 KL cukru a droždie. Počkáme, kým droždie nakysne.
2.
Potom zmes pridáme do múky, v ktorej sú 1,5 PL cukru a 0,5 KL soli. Spracujeme hladké cesto a na koniec zapracujeme 1 dl oleja. Znova premiešame a dáme vykysnúť.
3.
Pripravíme si plnku: Pomletý mak spojíme s cukrom, pridáme trochu mlieka (len toľko, aby sa mak spojil s cukrom).
4.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 bochníky a z každého vyvaľkáme pláty. Na vrch dáme makovú plnku a trochu jabĺk (plnka bude s jablkami chutnejšia). Zrolujeme.
5.
Makovníky poukladáme na plech, necháme 20 minút podkysnúť, pred vložením do rúry potrieme vajíčkom rozšľahaným s olejom a pečieme pri 200 stupňoch 35-40 minút. Po upečení prikryjeme vlhkou utierkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Pivon
24.8.2018 10:36 | |
+1 -0
Cesto je v takomti pomere velmi ale velmi riedke je jak kasa zly recept akebo spatne napisany
ciba4
20.3.2016 23:15 | |
+4 -10
Ahojte, ja som sa dnes dala na tento receptík a koláčiky všetci pochválili :-) a mliečko som postupne pridávala podľa toho, koľko si cesto vypýtalo a žiadne blato z toho nebolo ale parádne nadýchané cesto a po upečeni super mäkký koláčik. Netreba sa vždy presne držať receptu, čo sa pomeru ingrediencií týka...Ja za seba recept ukladám do oblúbených a určite ho budem využívať často :-)))
sneica
11.10.2015 12:44 | |
+9 -5
recept je zly prosim opravte ho...je tam malo muky (n) (n) (n) *501*
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...