FOTORECEPT: Rascová polievka s vajíčkom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
hladká múka
1
PL
rasca
olej
mletá červená paprika
1
kocka
zeleninový bujón
2
ks
vajce
soľ
pažitka
postup
1.
Na rozohriatom oleji opražíme rascu, ja som dala trošku celej a trošku drvenej. Pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a zalejeme asi 1l vody. Pridáme kocku bujónu a osolíme. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, ktoré za stáleho miešania pomaly vylejeme do vývaru cez vidličku. Na konci pridáme nakrájanú pažítku.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.