Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České koláče

ingrediencie

150 g
maslo
60 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ
35 g
droždie
10 g
práškový cukor
50 g
hrubá múka
125 ml
mlieko
450 g
hrubá múka
1 ks
žĺtok

Maslová posýpka

40 g
hladká múka
30 g
práškový cukor
30 g
maslo

postup

1.
Maslo, cukor, žĺtky, vanilkový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm, pokrájame na štvorčeky, do každého dáme lyžičku plnky (lekvár, tvaroh, mak) a rohy spojíme do uzla.
3.
Koláče uložíme na plech pomastený maslom a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou a v horúcej rúre upečieme.
4.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?