Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České koláče

ingrediencie

150 g
maslo
60 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ
35 g
droždie
10 g
práškový cukor
50 g
hrubá múka
125 ml
mlieko
450 g
hrubá múka
1 ks
žĺtok

Maslová posýpka

40 g
hladká múka
30 g
práškový cukor
30 g
maslo

postup

1.
Maslo, cukor, žĺtky, vanilkový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm, pokrájame na štvorčeky, do každého dáme lyžičku plnky (lekvár, tvaroh, mak) a rohy spojíme do uzla.
3.
Koláče uložíme na plech pomastený maslom a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou a v horúcej rúre upečieme.
4.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.