Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rajčiaková polievka

ingrediencie

500 g
paradajka
20 g
cibuľa
trochu
celé nové korenie
trochu
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
vývar
40 g
maslo
40 g
hladká múka
3 PL
červené víno
trochu
ocot
15 g
kryštálový cukor
podľa chuti
cestoviny
trochu
čierne korenie

postup

1.
Očistené a pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, citrónovú kôru, soľ, všetko zalejeme vývarom a prikryté uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sa uvarili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trocha octu, cukru a ešte povaríme.
3.
Pred podávaním zvaríme do polievky cestovinu alebo podusenú ryžu a zlepšíme ju červeným vínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...