Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rajčiaková polievka

ingrediencie

500 g
paradajka
20 g
cibuľa
trochu
celé nové korenie
trochu
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
vývar
40 g
maslo
40 g
hladká múka
3 PL
červené víno
trochu
ocot
15 g
kryštálový cukor
podľa chuti
cestoviny
trochu
čierne korenie

postup

1.
Očistené a pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, citrónovú kôru, soľ, všetko zalejeme vývarom a prikryté uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sa uvarili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trocha octu, cukru a ešte povaríme.
3.
Pred podávaním zvaríme do polievky cestovinu alebo podusenú ryžu a zlepšíme ju červeným vínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...