Pridať recept

Kváskový celozrnný chlebík

1
porcia
780
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 PL
ražný kvások
480 g
celozrnná pšeničná múka
180 g
ražná múka
100 g
zrniečka
1 KL
soli a rasce

postup

1.
Na začiatku je potrebné zohnať si hotový kvások. Keď už máme od niekoho kvások, prikŕmime ho.
Kváskový celozrnný chlebík
Kváskový celozrnný chlebík
Zdroj: inga212
 
2.
6 PL kvásku zmiešame so 180g ražnej muky a 180g teplej vody a necháme cca 4 hodiny kvasiť, po tejto dobe zase prikŕmime 180g, ale už pšeničnej muky a 180g teplej vody a necháme zase kysnúť cca 4-5 hodín. Znova pridáme 180g pšeničnej muky a 180g teplej vody a zase necháme 4 hod kysnúť.
3.
Po tejto dobe si odoberieme 6PL kvásku a zmiešame s 300g celozrnnej pšeničnej múky. Pridáme soľ, rascu, zrniečka, 200 ml teplej vody. Zamiesime a necháme 1 hodinu kysnúť.
4.
Ostatný kvások si odložíme do chladu na dalsie pečenie.
5.
Po hodine si vylejeme cesto do formy a necháme v nej kysnúť cca 3 hodiny a dáme piecť do nevyhriatej trúby na 200C na cca 1 hodinu.
6.
Po vytiahnutí natrieme studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Nekrájame horúci!!!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.5.2013 20:47 | |
+10 -0
(y) PROSÍM ŤA TO SA DA DO STUDENEJ RÚRY ???
Anonymný nick
23.3.2013 10:35 | |
+0 -0
Super, urcite vyskusam (y) :3
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...