Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ryžový nákyp s čerešňami

ingrediencie

150 g
ryža
750 ml
mlieko
20 g
kryštálový cukor
70 g
maslo
100 g
práškový cukor
4 ks
vajce
trochu
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
30 g
mandle
500 g
čerešne
trochu
maslo
trochu
strúhanka
1 štipka
soľ

postup

1.
Sparenú ryžu uvaríme do mäkka v mlieku, do ktorého sme pridali trocha cukru a soli, a necháme vychladnúť.
2.
Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a miešame asi 20 minút. Potom zľahka primiešame vychladnutú ryžu, z bielkov ušľahaný sneh a zomleté mandle.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, rozotrieme do nej polovicu pripravenej ryže, na ňu uložíme vykôstkované čerešne, trocha ich osladíme, zakryjeme druhou polovicu ryže a trochou čerešní, vo vyhriatej rúre pomaly pečieme 45-50 minút.
4.
Podávame posypaný práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.