Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémovníky

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Vanilkový krém

200 ml
sladká smotana
50 g
cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
10 g
maslo
2 PL
rum
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na 4 rovnako široké pásy, položíme na plech postriekaný vodou, popicháme vidličkou a v stredne teplej rúre pečieme asi 20-25 minút. Po vychladnutí jeden pás potrieme vanilkovým krémom v hrúbke asi 2cm, prikryjeme druhým pásom a postup opakujeme ešte raz. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
2.
Vanilkový krém: Do sladkej smotany alebo mlieka zamiešame cukor, žĺtky, maslo, vanilkový cukor a vo vodnom kúpeli šľaháme, až kým zmes nezhustne. Potom krém odstavíme a miešame do vychladnutia. Na zlepšenie chuti pridáme do krému rum (môžeme použiť aj pomarančovú šťavu).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...