Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémovníky

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Vanilkový krém

200 ml
sladká smotana
50 g
cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
10 g
maslo
2 PL
rum
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na 4 rovnako široké pásy, položíme na plech postriekaný vodou, popicháme vidličkou a v stredne teplej rúre pečieme asi 20-25 minút. Po vychladnutí jeden pás potrieme vanilkovým krémom v hrúbke asi 2cm, prikryjeme druhým pásom a postup opakujeme ešte raz. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
2.
Vanilkový krém: Do sladkej smotany alebo mlieka zamiešame cukor, žĺtky, maslo, vanilkový cukor a vo vodnom kúpeli šľaháme, až kým zmes nezhustne. Potom krém odstavíme a miešame do vychladnutia. Na zlepšenie chuti pridáme do krému rum (môžeme použiť aj pomarančovú šťavu).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...