Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České dolky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
trochu
citrónová kôra
50 g
práškový cukor
50 g
maslo
400 ml
mlieko
20 g
droždie
2 ks
žĺtok
trochu
olej
1 téglik
lekvár

postup

1.
Preosiatu múku trocha osolíme, pridáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko vymiešané so žĺtkami a s rozohriatym maslom a všetko spolu spracujeme na primerane tuhé cesto. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť.
2.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou rovnaké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru bochníkov, dáme na plech vymastený maslom a necháme ešte kysnúť.
3.
Potom ich roztlačíme, v horúcej rúre rýchlo osušíme a postupne vkladáme do panvice z rozpáleným olejom alebo rozpálenou masťou, kde ich z obidvoch strán vypražíme do červena.
4.
Trocha vychladnuté potrieme lekvárom (môžeme použiť aj smotanu, tvaroh, perník, práškový cukor) a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.