Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České dolky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
trochu
citrónová kôra
50 g
práškový cukor
50 g
maslo
400 ml
mlieko
20 g
droždie
2 ks
žĺtok
trochu
olej
1 téglik
lekvár

postup

1.
Preosiatu múku trocha osolíme, pridáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko vymiešané so žĺtkami a s rozohriatym maslom a všetko spolu spracujeme na primerane tuhé cesto. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť.
2.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou rovnaké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru bochníkov, dáme na plech vymastený maslom a necháme ešte kysnúť.
3.
Potom ich roztlačíme, v horúcej rúre rýchlo osušíme a postupne vkladáme do panvice z rozpáleným olejom alebo rozpálenou masťou, kde ich z obidvoch strán vypražíme do červena.
4.
Trocha vychladnuté potrieme lekvárom (môžeme použiť aj smotanu, tvaroh, perník, práškový cukor) a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?