Boršč s pirôžkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
hovädzie rebierko
100
g
údený bôčik
50
g
mrkva
50
g
kaleráb
1
ks
pór
1/2
ks
hlávková kapusta
1
PL
ocot
100
g
cvikla
200
ml
smotana
1
štipka
soľ
Pirôžky
2
ks
vajce
2
PL
voda
30
g
maslo
trochu
hladká múka
1
štipka
soľ
Plnka do pirôžkov
1
ks
cibuľa
30
g
maslo
150
g
varené alebo pečené mäso
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
postup
1.
Rebierka a bôčik dáme variť do trocha osolenej vody, Keď voda začne vrieť, pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na rezance a pomaly uvaríme do mäkka. Potom pridáme očistenú a olúpanú cviklu pokrájanú na rezance, pokrájanú kapustu, ocot a ešte povaríme. Mäkké mäso vyberieme, vykostíme pokrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky. Podávame s pirôžkami a kyslou kapustou.
2.
Pirôžky: Z vajec, vody, masla a múky vypracujeme cesto ako na rezance a necháme ho prikryté hodinu odležať. Potom ho vyvaľkáme, poukladáme naň kôpky plnky, cesto okolo plnky potrieme bielkom, druhým cestom prikryjeme, okolo plnky pritlačíme a okrúhlou formičkou povykrajujeme malé pirôžky, ktoré varíme vo vriacej vode.
3.
Plnka do pirôžkov: Postrúhanú cibuľu speníme na masle, pridáme zomleté zvyšky mäsa, okoreníme, osolíme, pridáme vajce a všetko spolu trocha opražíme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.