Labužnícke rezne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacie mäso
4
plátky
šunka
30
g
maslo
trochu
sardelová pasta
60
g
hladká múka
1
ks
vajce
1
PL
mlieko
120
g
strúhanka
160
g
masť
postup
1.
Rezne na okraji narežeme, natenko vyklepeme, každý potrieme maslom vymiešaným so sardelovou pastou, naň pritlačíme kúsok šunky a celé obalíme múkou, rozšľahaným vajcom, do ktorého sme pridali trocha mlieka, a strúhankou. Rezne obaľujeme len ľahko, strúhanku nepritláčame, pretože rezne by boli veľmi suché.
2.
Do rozpálenej masti vložíme rezne tou stranou, kde je šunka, a vyprážame najskôr z jeden a potom aj z druhej strany do červena (celkom asi 10 minút). Hotové rezne potrieme rozpáleným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.