Pridať recept

Labužnícke rezne

ingrediencie

4 plátky
teľacie mäso
4 plátky
šunka
30 g
maslo
trochu
sardelová pasta
60 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 PL
mlieko
120 g
strúhanka
160 g
masť

postup

1.
Rezne na okraji narežeme, natenko vyklepeme, každý potrieme maslom vymiešaným so sardelovou pastou, naň pritlačíme kúsok šunky a celé obalíme múkou, rozšľahaným vajcom, do ktorého sme pridali trocha mlieka, a strúhankou. Rezne obaľujeme len ľahko, strúhanku nepritláčame, pretože rezne by boli veľmi suché.
 
2.
Do rozpálenej masti vložíme rezne tou stranou, kde je šunka, a vyprážame najskôr z jeden a potom aj z druhej strany do červena (celkom asi 10 minút). Hotové rezne potrieme rozpáleným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...