Pridať recept

Tatárske bifteky

ingrediencie

400 g
sviečkovica
štipiek
soľ
4 ks
žĺtok
štipiek
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
1 PL
horčica
trochu
kapary
1 PL
kečup

postup

Čerstvú surovú sviečkovicu naškrabeme nožom tak, aby v nej neboli kožky ani žilky. Potom mäso posekáme nožom na jemnú mäsovú kašu. Osolíme, premiešame, sformujeme okrúhle bochníčky a do stredu každého spravíme hlbokú jamku, do ktorej opatrne nalejeme surový žĺtok tak, aby zostal celý. Každý bochníček uložíme samostatne na tanierik, okolo poukladáme kolieska cibule a do nich podľa chuti a možnosti dáme horčicu, kapary, kečup, soľ, mleté čierne korenie, papriku a pod. Pri jedle mäso so žĺtkom vidličkou pomiešame a okoreníme priloženými koreninami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pavolorvisky
1.10.2013 20:27 | |
+7 -4
sviečkova sa musí škrabat po smere blan aby sa blany odstranili anie posekat nožom to potom môžeš mäso aj rozmikxovat heh .
Oleg5
18.12.2021 11:08 | |
+1 -1
Veď to tam píše. Oskriabat aby neboli blany a potom na sekať.