Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

České buchty

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 KL
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
20 g
droždie
250 ml
mlieko
60 g
maslo
2 ks
žĺtok
trochu
maslo
trochu
práškový cukor

postup

1.
Do trocha zohriatej múky v mise dáme soľ, cukor, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a prilejeme droždie vykysnuté v troche mlieka zmiešanom s trochou cukru. Potom pridáme vlažné roztopené maslo, žĺtky, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme mäkké cesto, ktoré posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku asi 1cm, pokrájame na štvorce, do každého dáme pripravenú plnku a sformujeme buchtičky, ktoré poukladáme do vymasteného pekáča, každý buchtičky zo strany potrieme maslom a znova necháme vykysnúť.
3.
Potom povrch buchtičiek potrieme roztopeným maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme do červena. Trocha vychladnuté vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
4.
Jablková plnka: Olúpané jablká pokrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky, podlejeme vodou a prikryté udusíme. Mäkké jablká pretrieme, pridáme práškový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu.
5.
Tvarohová plnka:Do masla vymiešaného s práškový cukrom zamiešame žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, pretretý tvaroh, lyžicu smotany, hrozienka a nakoniec z bielka ušľahaný sneh.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.