Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jesenný koláč s hubami

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto

Plnka:

2 ks
šalotka
20 g
maslo
500 g
huby
1 PL
slnečnicový olej
soľ
čierne korenie
citrónová šťava

Ďalšie suroviny:

2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1/2 zväzok
petržlenová vňať
3 dl
smotana
soľ
čierne korenie

postup

1.

Očistíme huby a nakrájame ich na hrubšie plátky. Šalotky taktiež očistíme a nakrájame ich na tenšie plátky. Olej spolu s maslom zohrejeme na panvici, pridáme šalotku a orestujeme. Potom pridáme citrónovú šťavu a huby. Dusíme huby približne 8 minút za občasného miešania, osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť.

2.

Umyjeme petržlenovú vňať a nasekáme ju. Obe vajíčka vyšľaháme spolu so smotanou, vaječným žĺtkom tak, aby sme dosiahli smotanový krém. Osolíme, okoreníme a následne pridáme petržlenovú vňať.

3.

Formu (priemer 24 cm) vystelieme vyvaľkaným lístkovým cestom. Cesto popicháme vidličkou a rovnomerne rozložíme hubovú zmes. Pečieme v spodnej časti rúry pri teplote 200°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.