Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: České buchty

ingrediencie

1 kg
múka polohrubá
2 ks
droždie
3 PL
cukor
8 dl
mlieko
1 KL
soľ
1 ks
zemiaky
1 PL
olej
1 ks
vajce
3 PL
lekvár

postup

1.
Droždie zmiešame s 2 KL cukru a zalejeme to cca 1,5 dl mlieka. Spravíme si kvások.
2.
Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, pridáme 3 PL cukru, 1 KL soli, teplé mlieko (asi 7-8 dl) a vymiesime hladké cesto. Ak chceme mať lepšie cesto a máme čas, uvaríme si jeden väčší zemiak a postrúhame ho do cesta. Pred koncom dáme 2 dl oleja, znovu premiešame a prikryté teplou vlhkou utierkou necháme kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a na každý kúsok dáme slivkový lekvár.
4.
Buchty stočíme a ukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Necháme 15 minút podkysnúť a pred vložením do rúry potrieme boky buchiet olejom, aby sa nám dobre upečené oddeľovali. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 30 minút pri 190 stupňoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.