Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: České buchty

ingrediencie

1 kg
múka polohrubá
2 ks
droždie
3 PL
cukor
8 dl
mlieko
1 KL
soľ
1 ks
zemiaky
1 PL
olej
1 ks
vajce
3 PL
lekvár

postup

1.
Droždie zmiešame s 2 KL cukru a zalejeme to cca 1,5 dl mlieka. Spravíme si kvások.
2.
Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, pridáme 3 PL cukru, 1 KL soli, teplé mlieko (asi 7-8 dl) a vymiesime hladké cesto. Ak chceme mať lepšie cesto a máme čas, uvaríme si jeden väčší zemiak a postrúhame ho do cesta. Pred koncom dáme 2 dl oleja, znovu premiešame a prikryté teplou vlhkou utierkou necháme kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a na každý kúsok dáme slivkový lekvár.
4.
Buchty stočíme a ukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Necháme 15 minút podkysnúť a pred vložením do rúry potrieme boky buchiet olejom, aby sa nám dobre upečené oddeľovali. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 30 minút pri 190 stupňoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...