Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rascový chlieb

2
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 dl
teplá voda
50 g
droždie
3 PL
olivový olej
1/2 dl
melasa z cukrovej trstiny
1/2 PL
soľ
1 KL
mletá rasca
7 dl
hladká múka
3,5 dl
pšeničná múka
3,5 dl
žitná múka
1 ks
vajce

postup

1.

Droždie rozdrobíme a rozpustíme ho vo vlažnej vode. Pridáme olej, soľ, melasu a drvenú rascu. Potom pridáme pšeničnú, hladkú a žitnú múku a vypracujeme cesto. Hladké cesto rozdelíme na dve časti a vložíme ho do chlebových foriem, ktoré sme pred tým vymazali a vysypali.

2.

Bochníky potrieme vyšľahaným vajíčkom. Chlebíky vložíme do studenej rúry. Pečieme pri teplote 200°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...