Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rascový chlieb

2
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 dl
teplá voda
50 g
droždie
3 PL
olivový olej
1/2 dl
melasa z cukrovej trstiny
1/2 PL
soľ
1 KL
mletá rasca
7 dl
hladká múka
3,5 dl
pšeničná múka
3,5 dl
žitná múka
1 ks
vajce

postup

1.

Droždie rozdrobíme a rozpustíme ho vo vlažnej vode. Pridáme olej, soľ, melasu a drvenú rascu. Potom pridáme pšeničnú, hladkú a žitnú múku a vypracujeme cesto. Hladké cesto rozdelíme na dve časti a vložíme ho do chlebových foriem, ktoré sme pred tým vymazali a vysypali.

2.

Bochníky potrieme vyšľahaným vajíčkom. Chlebíky vložíme do studenej rúry. Pečieme pri teplote 200°C.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...