Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové celozrnné pizza rožky

Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Cesto

500 g
celozrnná špaldová múka
1 kocka
droždie
1 KL
cukor
4 dl
mlieko
2 KL
pizza korenie
2 KL
soľ
1 PL
olej

Plnka

100 g
syr
100 g
šunka
1 balíček
grilovacie korenie
150 g
maslo

postup

1.
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme cukor a mlieko. Necháme kvások vykysnúť.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Do osobitnej misy dáme múku, soľ, pizza korenie, kvások a prilejeme teplé mlieko. Spracujeme hladké cesto. Dáme vykysnúť na teplé miesto (cca 45 min.)
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Do roztopeného masla prisypeme grilovacie korenie a minútku popražíme. Touto zmesou budeme potierať cesto.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Plát cesta potrieme hrubou vrstvou roztopeného masla s grilovacím korením. Na vrch poukladáme postrúhaný syr a šunku. Zrolujeme.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Zrolované cesto režeme cik-cak, aby nám vyšli pekné trojuholníčky. Pizzovníky uložíme vedľa seba na plech tak, aby sa nedotýkali a pečieme pri 200 stupňoch cca 20 minút.
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Fotorecept: Špaldové celozrnné pizza rožky
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!