Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Florida rezy

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
1/2 dl
olej
250 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

3 balíčky
Zlatý klas
1 liter
mlieko
3 PL
múka polohrubá
8 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
500 ml
šľahačková smotana
400 g
marhuľa

postup

1.
Vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom. Počas šľahania pridáme 6 PL horúcej vody. Do husto vyšľahanej hmoty pridáme 0,5 dcl oleja, múku a prášok do pečiva. Na koniec jemne primiešame sneh z bielkov.
2.
Upečené cesto polejeme šťavou z marhuľového kompótu a na vrch koláča poukladáme marhule.
3.
Plnka: Z litra mlieka, Zlatých klasov, 3 lyžíc múky a 8 lyžíc cukru uvaríme puding. Do horúceho pudingu potom pridáme 1 žĺtok.
4.
Vychladnutý puding vymiešame s Herou. Natrieme na koláč.
5.
Poukladáme marhule. Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a natrieme na plnku. Vrch koláča posypeme postrúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...