Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mäkkučké špaldové pečivo

ingrediencie

250 ml
vlažná voda
100 ml
olej
2 KL
soľ
2 KL
mletá červená sladká paprika
1 KL
cukor
1 KL
cesnak sušený
500 g
celozrnná jemne mletá špaldová múka
7 g
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme v poradí uvedenom vyššie do pekárne na chleba (okrem semienok a vajíčka). Zapneme program „Cesto“.
2.
Po prvom pípnutí (cca 15 min od začiatku programu) pridáme semienka.
3.
Po ukončení programu (cca 1 hod. 30 min.) vyberieme cesto na tanier (nemúčime), odtrhujeme kúsky cesta a tvarujeme podľa chuti a nálady.
4.
Dva, cca 20 cm dlhé a 1 cm hrubé pásy cesta prepletieme dohromady.
5.
Jeden koniec cesta postupne rolujeme a zvinieme do slimáčieho tvaru.
6.
Vytvarované pečivo uložíme na pekáč s papierom na pečenie a necháme 10 min. kysnúť na sporáku.
7.
Zapneme sporák na 250 °C. Po 10 min. potrieme pečivo rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 180 °C 15 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
u0161tefnia858
7.5.2014 06:01 | |
+0 -0
dobrý deň pozerala som ná recept :O vraj sú chutné chcem sa len opýtať či sa musia robiť v dom.pekarničke :/za odpoveď ďakujem
dobruchut.sk
7.5.2014 09:53 | |
+2 -1
v pekarnicke je iba vymiesene cesto. samozrejme, cesto mozete rucne vymiesit, pripadne vymiesit inym robotom.
adka.67
14.3.2013 22:23 | |
+19 -1
sú výbornééééééééééé dakujem (y) (y) (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...