Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Veľkonočná hrudka

ingrediencie

15 ks
vajce
1 liter
mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
cukor
1 KL
soľ
tenká gáza alebo utierka
šnúrok

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny, vajcia by mali mať izbovú teplotu.
2.
Mlieko dáme zovrieť do hrnca, vajíčka rozhabarkujeme, pridáme soľ, cukor, sódu bikarbónu. Do horúceho mlieka vlejeme vajíčka a miešame 5-8 minút, pokým sa nám nezačnú tvoriť hrudky. Vyzerá to, ako keby sa mlieko zrazilo, ale je to tak správne.
3.
Predtým si dáme do misky sitko, do ktorého si vystrihneme gázu (alebo čistú utierku), kde budeme po odstavení nalievať zmes z uvarených vajíčok. Gázu, alebo utierku špagátom zviažeme a vytvoríme tvar peknej hrudky. Zavesíme na šnúru, aby voda stiekla. Najlepšie je nechať cez noc, aby prebytočné mlieko stieklo.
4.
Na druhý deň rozbalíme a dáme do chladničky.
5.
Kto má alergiu na mlieko, môže použiť sójové sušené mlieko, vtedy je potreba 1 krabičku na 15 vajec. Hrudku môžeme pripraviť na sladko - vtedy dáme o 1 PL cukru viac. V prípade slanej varianty pridáme soľ.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
IvkaSO
13.2.2016 19:13 | |
+9 -0
Dobrý deň. Prosím Vás, koľko vody mám pridať k sojovému mlieku? Použijem celú krabicu ako ste napísali, ale neviem, či sa mám riadiť návodom, ktorý je na nej alebo inak. Ďakujem za odpoveď.
brechtorikova
21.3.2013 19:51 | |
+15 -1
(y) vyskúšam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...