Pridať recept

FOTORECEPT: Domáci chlieb

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hladká múka
350 ml
voda
2 g
sušené droždie
2 KL
soľ
1 štipka
cukor
1 podľa chuti
kmín

postup

1.
Večer v miske zamiešame múku so soľou, cukrom, kmínom, droždím a prilejeme vodu. Premiešame aby sa všetko spojilo, ale nemiesime a zakryjeme fóliou alebo vrchnákom. Dáme na celú noc na miesto, kde je stála teplota - do komory alebo aj do rúry.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
 
2.
Ráno vyberieme a takto by nám malo cez noc nakysnúť cesto.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
3.
Cesto vyberieme na pomúčenú dosku, otočíme ho v múke a urobíme valec.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
4.
Dáme ho do pekáča, do ktorého sme dali utierku a dobre ju pomúčili, zakryjeme druhou utierkou a necháme cca 2 hod. kysnúť. Medzitým si zapneme rúru na 230°C a dáme vyhriať do nej pekáč aj s vrchnákom.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
5.
Do horúceho pekáča dáme vykysnuté cesto a zakryté ho pečieme 30 minút.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
6.
Potom ho odkryjeme a dáme ho piecť na ďalších 15 minút, aby chytilo kôrku.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
7.
Chlieb vyberieme a múku ometieme kefkou.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
8.
Dáme vychladnúť na mriežku.
Fotorecept: Domáci chlieb
Fotorecept: Domáci chlieb
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.4.2020 12:16 | |
+1 -4
Tie susene kvasnice su v poriadku, netreba dat viac ako polovicu zo sacku.
Anonymný nick
4.3.2018 10:27 | |
+24 -10
Ty si daj chlieb bez kvásku .Veď ide práve o tie kvasnice.Asi nevieš aké sú dôležité pre zdravie
ihubka
11.2.2015 10:04 | |
+79 -16
Neviem, ale 2 g droždia sa mi zdá trochu málo. Nemá to byť 20 g ?
Anonymný nick
28.12.2017 07:34 | |
+14 -12
A čo takto bez droždia, káskový.
Anonymný nick
22.4.2020 12:18 | |
+2 -3
Kvasnice su spravne
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...