Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lokše z kyslého mlieka

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 liter
acidofilné mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
2 KL
soľ
1 KL
cukor

postup

1.
Do múky pridáme 1 KL sódy bikarbóny, soľ, cukor, kyslé mlieko.
2.
Zamiesime hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút odpočívať.
3.
Potom vyvaľkáme valček, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky.
4.
Z každého kúska vyvaľkáme hrubú lokšu a necháme aspoň 10 minút podkysnúť. Potom vyprážame na malom množstve oleja z oboch strán, alebo na sucho opekáme na platni (opekané lokše na záver pomastíme roztopeným maslom).
5.
Vľavo na obrázku sú vyprážané lokše , vpravo opekané na platni a pomastené maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...