Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lokše z kyslého mlieka

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 liter
acidofilné mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
2 KL
soľ
1 KL
cukor

postup

1.
Do múky pridáme 1 KL sódy bikarbóny, soľ, cukor, kyslé mlieko.
2.
Zamiesime hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút odpočívať.
3.
Potom vyvaľkáme valček, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky.
4.
Z každého kúska vyvaľkáme hrubú lokšu a necháme aspoň 10 minút podkysnúť. Potom vyprážame na malom množstve oleja z oboch strán, alebo na sucho opekáme na platni (opekané lokše na záver pomastíme roztopeným maslom).
5.
Vľavo na obrázku sú vyprážané lokše , vpravo opekané na platni a pomastené maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...