Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lokše z kyslého mlieka

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 liter
acidofilné mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
2 KL
soľ
1 KL
cukor

postup

1.
Do múky pridáme 1 KL sódy bikarbóny, soľ, cukor, kyslé mlieko.
2.
Zamiesime hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút odpočívať.
3.
Potom vyvaľkáme valček, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky.
4.
Z každého kúska vyvaľkáme hrubú lokšu a necháme aspoň 10 minút podkysnúť. Potom vyprážame na malom množstve oleja z oboch strán, alebo na sucho opekáme na platni (opekané lokše na záver pomastíme roztopeným maslom).
5.
Vľavo na obrázku sú vyprážané lokše , vpravo opekané na platni a pomastené maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...