Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lokše z kyslého mlieka

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 liter
acidofilné mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
2 KL
soľ
1 KL
cukor

postup

1.
Do múky pridáme 1 KL sódy bikarbóny, soľ, cukor, kyslé mlieko.
2.
Zamiesime hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút odpočívať.
3.
Potom vyvaľkáme valček, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky.
4.
Z každého kúska vyvaľkáme hrubú lokšu a necháme aspoň 10 minút podkysnúť. Potom vyprážame na malom množstve oleja z oboch strán, alebo na sucho opekáme na platni (opekané lokše na záver pomastíme roztopeným maslom).
5.
Vľavo na obrázku sú vyprážané lokše , vpravo opekané na platni a pomastené maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivkové guľky
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivková sezóna je v plnom prúde. Ak už ste prejedený slivkových koláčov, máme pre vás skvelé recepty na tradičné...
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...