Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Koláč s citrónovou polevou

22
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 dl
hladká múka
2 ks
vajce
100 g
maslo
2,25 dl
krupicový cukor
2 KL
ďumbier mletý
1/2 KL
mleté klinčeky
1 KL
mletá škorica
1 KL
mletý koriander
3 KL
prášok do pečiva
3,5 dl
kyslé mlieko

Poleva

2 PL
citrónová šťava
2,5 dl
práškový cukor

Ďalej

tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy

postup

1.
Na penu vymiešame krupicový cukor s maslom, na čo použijeme elektrický šľahač. Pridáme vajcia za stáleho miešania. Zmiešame hladkú múku s klinčekom, ďumbierom, koriandrom, škoricou a práškom do pečiva. Tieto zmesi spojíme a prilejeme k ním kyslé mlieko.
2.
Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme rovnomerne do formy a pečieme v rúre pri teplote 175°C v spodnej časti rúry.
3.
Poleva: Zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. Koláč potrieme polevou. Na potretie použijeme štetec, aby bol povrch hladký.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.