Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Najlepšie mäkké medovníčky

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hladká múka
350 g
práškový cukor
4 ks
vajce
125 g
maslo
5 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna
1 ks
korenie na perníčky
1 ks
vajce na potretie medovníčkov

postup

1.
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť. Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem. Vyvaľkám cesto na 0,5 mm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.
2.
Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom. Alebo ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijem na potretie žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľahám so 150 g práškového cukru (aspoň 3x preosiať) a trochu citrónovej šťavy. Medovníčky mám uložené v dóze a sú stále mäkké ako čerstvo upečené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gabriella922
12.12.2017 13:35 | |
+144 -23
Ako dlho si ich piekla? (Cca) mam elektronicku trubu a nechcem aby boli tvrde. Dakujem za odpoved :)
martinmaco
9.12.2017 21:36 | |
+32 -10
Sú super odteraz, pečiem tieto. Chutia všetkým a sú fakt mäkké. Rýchlo hotové. A chutné. :) Ďakujem. Roky som skúšal recepty ale teraz už nemusím...
nixyna
6.12.2017 13:53 | |
+69 -18
Ahoj..chcem sa opytat..mam elektricku ruru a nwm ze na akom programe piect...ohrev z hora dola..alebo ventilator??mam dilemu. Dakujem
makome
11.12.2017 09:32 | |
+46 -13
ja davam ventilator, tak 160 stupnov
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...