Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Najlepšie mäkké medovníčky

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hladká múka
350 g
práškový cukor
4 ks
vajce
125 g
maslo
5 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna
1 ks
korenie na perníčky
1 ks
vajce na potretie medovníčkov

postup

1.
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť. Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem. Vyvaľkám cesto na 0,5 mm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.
2.
Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom. Alebo ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijem na potretie žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľahám so 150 g práškového cukru (aspoň 3x preosiať) a trochu citrónovej šťavy. Medovníčky mám uložené v dóze a sú stále mäkké ako čerstvo upečené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zmatejovicova
14.4.2017 19:07 | |
+0 -0
Super recept ,,vôbec som nedávala cesto odležať a su vynikajuce mäkkučke.
jesicka123100
21.12.2016 17:13 | |
+8 -3
Ako mam spravit to cesto poradte mi ďakujem
Mendo1951
23.12.2016 13:48 | |
+3 -0
Som chlap a viem ako ho spraviť,, a aj sa mi vydarili ,, stači ist fakt podla navodu,, a trochu rozmyslat logicky pri mieseni,,, ;)
luxura
19.12.2016 18:32 | |
+21 -6
Dobry den,chcem sa opytat cele korenie nieje vela?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Spenená zrnková
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Pitie kávy patrí medzi každodenné rituály väčšiny dospelých ľudí. Ak nepatríte medzi človeka, čo ihneď po zobudení musí...
egreš
Egreše
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný divoký ker...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...