Pridať recept

Plnená kapusta

dobruchut

ingrediencie

240 g
hovädzie mäso
160 g
bravčové mäso
60 g
rastlinný tuk
20 g
údená slanina
80 g
cibuľa
80 g
ryža
10 ks
hlávková kapusta
20 g
hladká múka
korenie
voda
soľ

postup

1.
Umyté a osušené mäso pokrájame na menšie kúsky, zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme udusenú ryžu, jednu tretinu cibule pokrájanej nadrobno, soľ, mleté nové a čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame. Sparené, schladené a rozprestreté listy hlávkovej kapusty naplníme pripraveným mäsom a zvinieme. Na rozohriatom tuku opražíme slaninu pokrájanú na drobné kocky, speníme zvyšok cibule pokrájanej nadrobno, vložíme kapustové závitky, mierne podlejeme a v horúcej rúre udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou alebo vývarom, vložíme naplnenú kapustu a krátko povaríme.
 
2.
Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...