Plnená kapusta
nízka
náročnosť
ingrediencie
240
g
hovädzie mäso
160
g
bravčové mäso
60
g
rastlinný tuk
20
g
údená slanina
80
g
cibuľa
80
g
ryža
10
ks
hlávková kapusta
20
g
hladká múka
korenie
voda
soľ
postup
1.
Umyté a osušené mäso pokrájame na menšie kúsky, zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme udusenú ryžu, jednu tretinu cibule pokrájanej nadrobno, soľ, mleté nové a čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame. Sparené, schladené a rozprestreté listy hlávkovej kapusty naplníme pripraveným mäsom a zvinieme. Na rozohriatom tuku opražíme slaninu pokrájanú na drobné kocky, speníme zvyšok cibule pokrájanej nadrobno, vložíme kapustové závitky, mierne podlejeme a v horúcej rúre udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou alebo vývarom, vložíme naplnenú kapustu a krátko povaríme.
2.
Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.