Pridať recept

Pizza - štyri druhy syra

6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 PL
olivový olej
múka
400 g
chlebové cesto

Paradajkový základ

300 g
drvené paradajky
3 dl
paradajkový pretlak
2 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
1 ks
cibuľa
1/2 zväzok
majoránka
čierne korenie
soľ

Plnka

150 g
gorgonzola
150 g
mozzarella
50 g
tvrdý syr
40 g
parmezán
majoránka

postup

1.
Paradajkový základ: Očistíme cibuľu a cesnak a nasekáme najemno. Necháme rozpáliť olej v hrnci, na ktorom orestujeme cesnak aj cibuľu. Následne pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak a necháme povariť. Umyjeme majoránku a nasekáme ju. Do omáčky ju pridáme a osolíme a okoreníme. Budeme dusiť pol hodiny na miernom plameni.
 
2.
Do misky vložíme chlebové cesto, ku ktorému pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske na 2 pláty (30 x 40). Tieto platy rozložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Potrieme ich paradajkovou omáčkou.
3.
Na plátky nakrájame všetky druhy syrov a rozložíme ich na obe pizze, ktoré ešte posypeme majoránkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...