Pridať recept

Šunkovo - olivový chlieb

ingrediencie

4 ks
vajce
2 KL
prášok do pečiva
1 KL
soľ
5 dl
hladká múka
1 dl
biele víno
1 dl
smotana
1 dl
olivový olej
50 g
parmezán
100 g
syr
200 g
údená šunka
50 g
vlašské orechy
1 dl
zelené olivy bez kôstky
tuk na vymastenie

postup

1.
Zmiešame prášok do pečiva, soľ a hladkú múku. Rozšľaháme vajcia a zmiešame ich s olivovým olejom, vínom a smotanou. Tieto zmesi spojíme. Do tohto cesta primiešame ešte syry, ktoré sme nastrúhali, nakrájanú šunku na kocky, nakrájané orechy a olivy.
 
2.
Formu na chlieb (objem 2 litre) vymažeme tukom. Takto pripraveným cestom naplníme formu a pečieme chlebík pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...