Pridať recept

Japonská polievka miso

ingrediencie

1 balíček
morská riasa kombu
1 PL
saké
2 KL
krupicový cukor
1/2 KL
ďumbier
2 PL
pasta miso
4 ks
jarná cibuľka
6 ks
huby Shiitake
80 g
tofu
80 g
žerucha
trochu
sezamové semienka

postup

1.
Kombu dáme do polievkového hrnca a zalejeme asi 1 litrom vody. Pomaly necháme zovrieť, potom odstavíme a hrniec prikryjeme. Na 5 minút odložíme nabok. Potom riasu dierkovanou lyžicou vyberieme a vyhodíme.
 
2.
Do vývaru vmiešame saké (čínske ryžové víno), cukor aj ďumbier a znovu necháme zovrieť. Zmiernime oheň, vmiešame pastu miso a miešame, kým sa celkom nerozpustí.
3.
Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, tofu pokrájané na kocky, huby pokrájané na plátky a lístky žeruchy. Za stáleho miešania 2 minúty opatrne zohrievame - polievka sa nesmie variť. Rozdelíme ju do malých misiek a ihneď podávame. Posypeme sezamovými semienkami podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať