Pridať recept

Brokolicová polievka s knedličkami

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
maslo
1 ks
zemiaky
300 g
brokolica
1 ks
pór
110 g
žerucha
1 liter
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Knedličky z lososa

700 g
zemiaky
300 g
filety z lososa
200 ml
polotučné mlieko
3 ks
mladá cibuľka
2 PL
kôpor
1 PL
citrónová kôra
50 g
krupica
3 PL
slnečnicový olej

postup

1.
Najskôr si pripravíme lososové knedličky. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme do kastróla s vriacou vodou, varíme ich domäkka (15-20 minút). Scedíme a roztlačíme na kašu.
 
2.
Kým sa zemiaky varia, vložíme do kastróla alebo do pekáča lososové filé, prilejeme mlieko a zohrievame, kým mlieko nezačne vrieť. Potom nádobu prikryjeme a pomaly dusíme 3-4 minúty, kým sa mäso nezačne oddeľovať. Dierkovanou naberačkou mäso vyberieme z mlieka. Mlieko odložíme nabok , lososa rozdrobíme a starostlivo odstránime kožu a všetky kosti. Mäso pridáme do zemiakov spolu s nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou, posekaným kôprom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
3.
Dosku pomúčime. Zo zemiakovej zmesi s lososom vytvarujeme guľôčky veľkosti golfovej loptičky, stlačíme ich do tvaru placky a trochu obalíme v strúhanke alebo hrubej múke. Potom ich prikryjeme a odložíme do chladničky.
4.
Na polievku roztopíme v hrnci maslo, pridáme zemiak pokrájaný na kocky, brokolicu aj pór pokrájaný na kolieska a pomaly dusíme 10 minút, kým nie je všetko mäkké. Primiešame žeruchu, zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Zmiernime oheň a prikryjeme. Pomaly varíme asi 10 minút, kým zelenina nie je mäkká. Polievku necháme vychladnúť a ponorným mixérom alebo kuchynským robotom ju rozmixujeme dohladka. Vmiešame mlieko, ktoré sme si odložili po uvarení ryby, a podľa potreby ochutíme. Polievku zohrejeme na bod varu.
5.
Kým sa polievka zohrieva, vypražíme knedličky. V panvici zohrejeme polovicu oleja a polovicu knedličiek vyprážame 3-4 minúty z každej strany dozlatista. necháme ich odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke. Potom zohrejeme druhú polovicu oleja a rovnako vypražíme zvyšné knedličky.
6.
Polievku rozdelíme do predohriatych tanierov a na drevené špáradlo napicháme knedličky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané cestoviny s brokolicou, šunkou a syrom
Brokolica - kráľovná medzi zeleninou
Práve tejto zelenine by ste určite nemali povedať nie, pretože obsahuje priveľa cenných látok, aby ste nad ňou...
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...