Francúzske zemiaky trochu inak
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
kuracie prsia
1
kg
zemiaky
dkg
slanina
2
ks
jarná cibuľka
2
ks
kápia
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
7
ks
syr
1
ks
kyslá pochúťková smotana
korenie
soľ
olivový olej
postup
1.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska (časť z nich odložíme na neskôr). Kapie pokrájame na menšie kúsky, cibuľku nasekáme nadrobno a cesnak popučíme. Následne všetko vysypeme do jednej misy. Potom si na kocky nakrájame slaninu a pridáme k ostatným ingredienciám, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
2.
Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na rezance, opäť osolíme, okoreníme, pridáme do misy a znovu poriadne premiešame.
3.
Zvlášť do druhej misky dáme vajcia, kyslú smotanu a korenie na francúzske zemiaky, rozšľaháme. Najprv do zapekacej misy (pekáča) nalejeme olej a poukladáme naň odložené kolieska zemiakov a pridáme prichystanú zmes. Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov a polejeme krémom, tak aby sa dostal do každej časti misy. Vložíme do predhriatej trúby a pečieme približne 20 až 25 minút. Potom misu vytiahneme , navrch poukladáme pláky syra a dáme zapiecť na ďalších 25 až 30 minút.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.