Pridať recept

Hovädzí sendvič

ingrediencie

4 ks
ciabatta
12 plátkov
hovädzie mäso
2 PL
extra panenský olivový olej
3 PL
pasta z čiernych olív
4 ks
paradajka
45 g
roketa
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 200°C. Ciabattu pečieme 8-10 minút alebo podľa návodu na obale. Upečenú ciabattu vyberieme z rúry a udržiavame v teple.
 
2.
Mriežkovanú panvicu alebo panvicu s hrubým dnom dobre rozohrejeme. Mäso podľa chuti posolíme a okoreníme. Do panvice nalejeme olej, pridáme plátky mäsa a pražíme 30 sekúnd z každej strany, ak chceme mať mäso krvavé; 1 minútu z každej strany ak chceme stredne prepečené až prepečené mäso.
3.
Bochníčky ciabatty pozdĺžne rozkrojíme. Spodnú polovicu potrieme olivovou pastou, na ňu poukladáme kolieska paradajok a mäso.
4.
Roketu zalejeme citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme ju na mäso, pokvapkáme výpekom z panvice a prikryjeme hornou polovicou ciabatty. Okamžite podávame. Ako šalát môžeme k sendviču pridať ďalšiu roketu s pokrájanými paradajkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...