Pridať recept

Pikantná jahňacina v chlebe pita

ingrediencie

4 ks
chlieb pitta
2 PL
extra pnanenský olivový olej
400 g
jahňacie stehno
1 strúčik
cesnaku
1 PL
ďumbier
2 PL
harissy
4 PL
mäta
4 PL
biely nízkotučný jogurt

Uhorkový šalát

100 g
šalát
1/2 ks
šalotka
1/4 ks
šalátová uhorka
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Najskôr si pripravíme šalát a chleby pita. V mise zmiešame pokrájaný listový šalát s červenou cibuľou a na kocky nakrájanou uhorkou. Zalejeme citrónovou šťavou, podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame. Chleby pita ostrým nožom pozdĺžne prekrojíme, aby vznikli kapsy. Šalát a chleby odložíme nabok.
 
2.
Gril predhrejeme na vysokú teplotu. Rozohrejeme wok alebo panvicu s hrubým dnom, nalejeme do nej olej a potrasieme ňou, aby sa rovnomerne roztiekol. Pridáme Jahňacie mäso pokrájané na rezančeky, roztlačený cesnak, nastrúhaný ďumbier a pražíme 4-5 minút, kým nenadobudne svetlohnedú farbu. Pridáme harissu (štipľavá čili pasta) a pražíme ďalšie 2 minúty. Zmiernime oheň a mäso udržiavame teplé.
3.
Chleby pita dáme pod gril a grilujeme 1 minútu z každej strany. Pridáme oheň, prisypeme mätu alebo koriander a premiešame.
4.
Mäso a šalát rozdelíme do nahriatych chlebov pita, ozdobíme lyžicou jogurtu a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sidy911
21.6.2013 14:05 | |
+1 -0
*504* mnamko,prave včera som zabila dve ovce,to bude zas bašta hihi,len nemam momentalne uhorku,tak som tam hodila červenu papriku.Jahnacina sa proste nezaprie :! Super receptik....
Podobné články
Uhorkový šalát - Mizeria
Poznáte MIZERIU? Každý, kto tento šalát ochutná, okamžite pýta recept! My ho máme, VIDEORECEPT
Tento fantastický letný šalát zasýti a podávať ho môžete k obedu aj ku grilovaným špecialitám, je božský!
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...