Pridať recept

Pečeň Stroganoff v krémovej omáčke

ingrediencie

300 g
jahňacia pečeň
1 PL
slnečnicový olej
10 g
maslo
2 ks
cibuľa
75 g
huby Shiitake
350 g
šampiňóny
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
hladká múka
360 ml
biele víno
200 ml
hovädzí vývar
2 PL
čerstvé oregano
štipiek
muškátový oriešok
1 PL
dijonská horčica
3 PL
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
400 g
cestoviny tagliatelle

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente a necháme poriadne odkvapkať. Pečeň opláchneme v studenej vode a osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Pokrájame ju na tenké plátky.
 
2.
V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Vložíme do nej pečeň a rýchlo ju opečieme dohneda, asi len 2 minúty z každej strany, aby sa ešte celkom neprepiekla. Vyberieme ju z panvice a odložíme nabok.
3.
Do panvice pridáme maslo a oheň zmiernime na stredný. Keď sa maslo roztopí, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju pražíme asi 5 minút domäkka.
4.
Pridáme všetky huby pokrájané na plátky a prelisovaný cesnak, dobre premiešame a pražíme ďalších 5 minút. Zároveň trochu zosilníme oheň, aby sa huby viac pražili, než dusili vo vlastnej šťave.
5.
Huby poprášime múkou a pražíme ešte 1-2 minúty. Potom za stáleho miešania pomaly prilievame víno a vývar. Pridáme oregano aj muškátový oriešok a za občasného miešania necháme 3-4 minúty povaríť, aby omáčka zhustla a čiastočne a odparila.
6.
Zmiernime oheň a vmiešame horčicu s kyslou smotanou. Do panvice vrátime pečeň a 3-4 minúty ju pomaly prehrievame. Podľa chuti osolíme a koreníme. Na taniere naložíme cestoviny a hotovú pečeň Stroganoff, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať