Medailóniky s omáčkou barbecue
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
bravčový medailón
2
PL
slnečnicový olej
100
ml
pomarančová šťava
4
PL
med
2
PL
sójová omáčka
2
PL
suché sherry
2
PL
červený vínny ocot
2
PL
dijonská horčica
2
PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
pohárov
mleté čierne korenie
Pilaf s hrozienkami a píniovými jadierkami
250
g
ryža basmati
1
PL
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
50
g
píniové jadierka
50
g
hrozienka
600
ml
zeleninový vývar
postup
1.
V panvici rozohrejeme lyžicu oleja a vložíme bravčové medailóniky. Opekáme ich asi 5 minút, kým nie sú z oboch strán pekne hnedé. Raz ich obrátime
2.
V miske zmiešame pomarančovú šťavu, med, sójovú omáčku, sherry, ocot, horčicu a paradajkový pretlak. Omáčkou zalejeme medailóniky a necháme ich asi 15 minút dusiť domäkka. Mäso raz alebo dva razy obrátime.
3.
Medzitým si pripravíme pilaf. Ryžu nasypeme do sita a dôkladne prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme druhú lyžicu oleja, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme 5 minút do mäkka a zlatista. Pridáme píniové jadrá a za stáleho miešania pražíme ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú jadierka hnedé.
4.
Pridáme ryžu a dobre premiešame. Zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme asi 10 minút, kým ryža nie je mäkká a všetok vývar nevsiakne. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
5.
Pilaf rozdelíme na ohriate taniere, pridáme bravčové medailóniky a prelejeme omáčkou. Podávame ihneď.
6.
TIP: Omáčku ovocnej chuti pripravíme, ak vynecháme med, sójovú omáčku, horčicu aj ocot a množstvo použitej pomarančovej šťavy zvýšime na 250 ml. Namiesto bravčových medailónikov môžeme použiť bravčové kotlety bez kosti alebo kuracie prsia bez kože. Tepelná úprava bude trvať 15-20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.