Pridať recept

Medailóniky s omáčkou barbecue

ingrediencie

4 plátky
bravčový medailón
2 PL
slnečnicový olej
100 ml
pomarančová šťava
4 PL
med
2 PL
sójová omáčka
2 PL
suché sherry
2 PL
červený vínny ocot
2 PL
dijonská horčica
2 PL
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
pohárov
mleté čierne korenie

Pilaf s hrozienkami a píniovými jadierkami

250 g
ryža basmati
1 PL
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
50 g
píniové jadierka
50 g
hrozienka
600 ml
zeleninový vývar

postup

1.
V panvici rozohrejeme lyžicu oleja a vložíme bravčové medailóniky. Opekáme ich asi 5 minút, kým nie sú z oboch strán pekne hnedé. Raz ich obrátime
 
2.
V miske zmiešame pomarančovú šťavu, med, sójovú omáčku, sherry, ocot, horčicu a paradajkový pretlak. Omáčkou zalejeme medailóniky a necháme ich asi 15 minút dusiť domäkka. Mäso raz alebo dva razy obrátime.
3.
Medzitým si pripravíme pilaf. Ryžu nasypeme do sita a dôkladne prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme druhú lyžicu oleja, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme 5 minút do mäkka a zlatista. Pridáme píniové jadrá a za stáleho miešania pražíme ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú jadierka hnedé.
4.
Pridáme ryžu a dobre premiešame. Zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme asi 10 minút, kým ryža nie je mäkká a všetok vývar nevsiakne. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
5.
Pilaf rozdelíme na ohriate taniere, pridáme bravčové medailóniky a prelejeme omáčkou. Podávame ihneď.
6.
TIP: Omáčku ovocnej chuti pripravíme, ak vynecháme med, sójovú omáčku, horčicu aj ocot a množstvo použitej pomarančovej šťavy zvýšime na 250 ml. Namiesto bravčových medailónikov môžeme použiť bravčové kotlety bez kosti alebo kuracie prsia bez kože. Tepelná úprava bude trvať 15-20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
Medailóniky na tri spôsoby: Ktoré budete podávať dnes?
Medailóniky na tri spôsoby: Ktoré budete podávať dnes?
Tradične sa medailóniky pripravujú z jemného a chudého teľacieho mäsa, ale každý vie, že jediné, čo vás...