Pridať recept

Orientálne závitky s jahňacím mäsom

ingrediencie

500 g
jahňacie mäso
1/2 PL
sójová omáčka
6 ks
jarná cibuľka
1/4 ks
uhorka
6 ks
slivky
16 lístky
rímsky šalát
16 ks
ryžový papier

Sezamová omáčka na namáčanie

5 KL
sezamový olej
1 PL
ďumbier
1/2 PL
sezamové semienka
2 KL
sójová omáčka
1 KL
krupicový cukor

postup

1.
Najprv pripravíme omáčku. Prísady dáme do pohára s uzatvárateľným vrchnákom, uzavrieme a dôkladne pretrepeme. Odložíme nabok.
 
2.
Jahňacie rezne rozkrojíme po dĺžke na tri kusy a pokrájame ich na dlhé tenké rezance. V mise ich premiešame so sójovou omáčkou a odložíme nabok.
3.
Mladú cibuľku rozkrojíme po dĺžke a potom pokrájame na jemné pásiky, trochu si z nich odložíme na ozdobenie a zvyšok preložíme na väčší tanier. Uhorku rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, lyžičkou vyberieme semienka a potom ju pokrájame na tenké polmesiačiky. Pridáme na tanier.
4.
Slivky rozpolíme, vyberieme kôstku a pokrájame ich na dlhé tenké plátky. Pridáme na tanier k zelenine.
5.
Šalátové listy opláchneme a osušíme, tvrdé stopky vyrežeme. Z listov natrháme 16 kúskov takých veľkých, aby sa zmestili doprostred ryžového papiera. Zvyšok pokrájame najemno a pridáme na tanier k zelenine a ovociu.
6.
Na strednom ohni rozohrejeme veľkú panvicu s hrubým dnom. Dáme do nej polovicu jahňacieho mäsa a pražíme 3-5 minút alebo tak dlho, kým mäso nie je hotové podľa našej chuti. Dierkovanou naberačkou ho prenesieme na tanier. Potom opražíme aj druhú polovicu mäsa a hotové ho prenesieme na tanier. Udržiavame ho teplé.
7.
Do veľkej misy nalejeme 1 cm horúcej vody. Na pracovnú plochu si rozprestrieme čistú utierku. Ryžový papier jeden po druhom ponárame do horúcej vody, necháme ho namáčať 20-25 sekúnd, potom ho preložíme na utierku a osušíme. Do stredu ryžového papiera ihneď dáme šalátový list. Pridáme lyžicu jahňacieho mäsa, trochu mladej cibuľky, uhorky, slivky a pokrájaný šalát. Papier na oboch stranách preložíme a zvinieme. Postup opakujeme so všetkými surovinami, získame tak 16 závitkov.
8.
Omáčku na namáčanie pretrasieme a prelejeme do malej servírovacej misky. Závitky rozdelíme na taniere a posypeme zvyšnou mladou cibuľkou. Ihneď podávame spolu s omáčkou na namáčanie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sójové produkty
Hľadáte alternatívu mäsa? Toto je ideálna potravina plná bielkovín a vlákniny (nielen) na pôstne obdobie – lepšia neexistuje!
Aj vy v období pôstu vyhľadávate bezmäsité recepty či rôzne alternatívy mäsa? Potom nesmiete vynechať túto potravinu!
Domáca sójová omáčka
Ako si doma pripraviť vlastnú sójovú omáčku?
Pri domácej sójovke sa nemusíte obávať vysokého obsahu soli a chutí neporovnateľne lepšie ako lacná, kupovaná.
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...