Orientálne závitky s jahňacím mäsom
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahňacie mäso
1/2
PL
sójová omáčka
6
ks
jarná cibuľka
1/4
ks
uhorka
6
ks
slivky
16
lístky
rímsky šalát
16
ks
ryžový papier
Sezamová omáčka na namáčanie
5
KL
sezamový olej
1
PL
ďumbier
1/2
PL
sezamové semienka
2
KL
sójová omáčka
1
KL
krupicový cukor
postup
1.
Najprv pripravíme omáčku. Prísady dáme do pohára s uzatvárateľným vrchnákom, uzavrieme a dôkladne pretrepeme. Odložíme nabok.
2.
Jahňacie rezne rozkrojíme po dĺžke na tri kusy a pokrájame ich na dlhé tenké rezance. V mise ich premiešame so sójovou omáčkou a odložíme nabok.
3.
Mladú cibuľku rozkrojíme po dĺžke a potom pokrájame na jemné pásiky, trochu si z nich odložíme na ozdobenie a zvyšok preložíme na väčší tanier. Uhorku rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, lyžičkou vyberieme semienka a potom ju pokrájame na tenké polmesiačiky. Pridáme na tanier.
4.
Slivky rozpolíme, vyberieme kôstku a pokrájame ich na dlhé tenké plátky. Pridáme na tanier k zelenine.
5.
Šalátové listy opláchneme a osušíme, tvrdé stopky vyrežeme. Z listov natrháme 16 kúskov takých veľkých, aby sa zmestili doprostred ryžového papiera. Zvyšok pokrájame najemno a pridáme na tanier k zelenine a ovociu.
6.
Na strednom ohni rozohrejeme veľkú panvicu s hrubým dnom. Dáme do nej polovicu jahňacieho mäsa a pražíme 3-5 minút alebo tak dlho, kým mäso nie je hotové podľa našej chuti. Dierkovanou naberačkou ho prenesieme na tanier. Potom opražíme aj druhú polovicu mäsa a hotové ho prenesieme na tanier. Udržiavame ho teplé.
7.
Do veľkej misy nalejeme 1 cm horúcej vody. Na pracovnú plochu si rozprestrieme čistú utierku. Ryžový papier jeden po druhom ponárame do horúcej vody, necháme ho namáčať 20-25 sekúnd, potom ho preložíme na utierku a osušíme. Do stredu ryžového papiera ihneď dáme šalátový list. Pridáme lyžicu jahňacieho mäsa, trochu mladej cibuľky, uhorky, slivky a pokrájaný šalát. Papier na oboch stranách preložíme a zvinieme. Postup opakujeme so všetkými surovinami, získame tak 16 závitkov.
8.
Omáčku na namáčanie pretrasieme a prelejeme do malej servírovacej misky. Závitky rozdelíme na taniere a posypeme zvyšnou mladou cibuľkou. Ihneď podávame spolu s omáčkou na namáčanie.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.