Pridať recept

Ryžový šalát so šunkou

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
ryža basmati
600 ml
vriaca voda
150 g
hrášok
200 g
dusená šunka
3 stonky
vňaťový zeler
1 ks
cibuľa
3 PL
petržlenová vňať
2 PL
mäta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1/4 ks
biela kapusta

Čerstvý pomarančový dressing

6 PL
pomarančová šťava
3 PL
extra panenský olivový olej
2 KL
dijonská horčica

postup

1.
Ryžu nasypeme do kastróla a zalejeme vriacou vodou. Necháme ju znovu zovrieť a potom oheň zmiernime, aby sa varila len slabo. Prikryjeme a dusíme asi 15 minút, alebo podľa návodu na obale, kým ryža nie je mäkká a nevsiakne všetku vodu. Uvarenú ryžu preložíme do veľkej misy, pridáme mrazený hrášok a necháme vychladnúť.
 
2.
Pridáme šunku, zeler a cibuľu pokrájanú na kocky. Najemno nasekanú petržlenovú vňať, mätu a dôkladne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
3.
Niekoľko listov kapusty môžeme nechať na ozdobu, ostatné najemno pokrájame. Ryžový šalát a čakanku rozdelíme do tanierov a podávame s dresingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať