Pridať recept

Hovädzie hamburgery s cviklou

ingrediencie

2 plátky
celozrnný chlieb
4 PL
suché biele víno
450 g
hovädzie stehno
5 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnaku
2 PL
extra panenský olivový olej
2 ks
cibuľa
4 ks
focaccia
50 g
žerucha
100 g
šalát
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

Cviklový šalát

2 ks
cvikla
12 lístky
čerstvá bazalka
2 KL
extra panenský olivový olej
1 kvapka
balzamikový ocot

postup

1.
Do malej misky dáme celozrnný chlieb polámaný na malé kúsky. Zalejeme ho vínom a odložíme nabok.
 
2.
Hovädzie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo spracujeme v kuchynskom robote. (Ak sa rozhodneme použiť kuchynský robot, dáme pozor, aby mäso nebolo príliš kašovité.) Pomelieme aj namočený chlieb alebo ho pridáme do robota k mäsu a niekoľkokrát rýchlo primiešame. Pridáme nadrobno nasekanú šalotku aj cesnak a podľa chuti posolíme a okoreníme.
3.
Pri príprave šalátu v mise zmiešame uvarenú cviklu pokrájanú na kocky s bazalkou, pokvapkáme olejom, balzamikovým octom a podľa chuti posolíme aj okoreníme. Opatrne premiešame, prikryjeme a až do podávania odložíme do chladničky.
4.
Na strednom ohni rozohrejeme mriežkovanú panvicu alebo panvicu s hrubým dnom. Potrieme ju trochou olivového oleja, pridáme kolieska cibule a pražíme 6-8 minút alebo tak dlho, kým cibuľa nie je mäkká a na obidvoch stranách trochu pripečená. Hotovú cibuľu vyberieme z panvice a udržiavame teplú.
5.
Panvicu potrieme ešte trochou oleja. Facacciu prekrojíme po dĺžke, preložíme ju rezom do panvice a trochu opečieme. (V obchode môžeme kúpiť aj žemle na hamburger.) Preložíme na tanier. Panvicu znova potrieme olejom a na strednom ohni 3-4 minúty pražíme hamburgery. Potom ich opatrne obrátime pražíme z druhej strany. Do panvice vrátime cibuľu a necháme ju ešte chvíľu popražiť, aby sa prehriala.
6.
Foccaciu položíme opečenou stranou nahor na tanier, na ňu položíme plátok šalátu, hamburger, cibuľu, cviklový šalát a žeruchu. Prikryjeme druhou stranou focaccie a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cviklové nápoje pre zdravie a imunitu
Cviklové smoothie pre zdravie a silnú imunitu: Vynikajúci životobudič
Niekoľko naozaj chutných nápadov ako si namixovať či odšťaviť zdravé zimné koktaily.
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Aromatická, korenistá zelenina dodáva šalátom nádherný rozmer, je zdravá a mnohí tvrdia, že má dokonca...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!