Jarná jahňacina so zeleninou
4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
extra panenský olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
450
g
jahňacie mäso
150
ml
suché biele víno
450
ml
jahňací alebo kurací vývar
1
ks
bobkový list
1
stonka
čerstvý tymián
900
g
malý zemiak
250
g
mrkva
150
g
jarná cibuľka
200
g
kvaka
2
PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
6
ks
cibuľa
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Vo veľkej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu aj cesnak a za stáleho miešania pražíme 5 minút domäkka. Pridáme kocky jahňacieho mäsa a za občasného miešania pražíme ďalších 5 minút, alebo kým mäso zo všetkých strán nezhnedne.
2.
Pridáme víno, vývar, bobkový list, tymian, malé zemiaky, mladú mrkvu a cibuľku a celú malú cibuľu. Podľa chuti posolíme a okoreníme. Necháme zovrieť, prikryjeme dobre tesniacou pokrievkou a preložíme do rúry. Dusíme asi 1 hodinu.
3.
Pridáme kvaku a dobre premiešame. Znovu prikryjeme a dusíme ďalších 30-45 minút, kým zelenina aj mäso nie sú mäkké.
4.
Prisypeme petržlenovú vňať a dobre premiešame. Ochutnáme a v prípade potreby dochutíme. Podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.