Pridať recept

Mrveničkový čerešňový koláč s mandľami

8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
maslo
200 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
500 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
trochu
tuk na vymastenie

Plnka:

500 g
čerešne
100 g
mandle

postup

1.

Ručným miesičom premiešame všetky suroviny, kým sa nezačne vytvárať mrvenička. Formu potrieme tukom, rúru predhrejeme na 220°C.

 
2.

Tretinu mrveničkovej zmesi dáme na dno formy, z druhej tretiny sformujeme okraje.

3.

Čerstvé čerešne umyjeme, otrháme stopky a vykôstkujeme. Kompótové čerešne dáme na cedidlo a necháme dôkladne odkvapkať.

4.

Čerešne rovnomerne poukladáme na cesto a na ne dáme zvyšok mrveničky aj mandle. Pečieme asi 25 minút.

5.

TIP: Mrveničkový koláč je výborný aj so slivkovým lekvárom alebo zavaraným brusnicami. Rovnako dobre sa hodí marhuľový, broskyňový či jablkový kompót.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať