Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočný veniec

ingrediencie

300 g
hladká múka
25 g
cukor
1/2 KL
soľ
1 kocka
droždie
150 ml
voda
40 ml
olej
1 ks
vajce na potretie
mandľové lupienky

postup

Na pripravu cesta dame do misky muku, cukor, sol, pomocnik na kysnutie/ drozdie a dobre premiesame. Pridame vodu, olej, vajce. Vareskou vypracujeme hladke cesto, ktore sa nam nebude lepit na okraje misky. Z cesta vyvalkame valceky cca 20cm dlhe. Po troch ich splietame do copu, konce spojime. Venceky potrieme vajcom a posypeme mandlovymi lupienkami. elektr. rura- 180C, plyn. rura- 2st., asi- 25 minut. Dobru chut. Z tohoto cesta mozeme robit aj velky vencek a posypat ho tak isto. Alebo podla fantazie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...