Pridať recept

Srnčí chrbát s orieškami

8
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kvalitná horká čokoláda
125 g
maslo
100 g
cukor
4 kvapky
citrónový olej
4 kvapky
pomarančový olej
1 PL
rum
4 ks
vajce
150 g
mandle
50 g
škrobová múčka
1 štipka
škorica
1/2 balíček
kypriaci prášok
5 PL
mlieko
1 štipka
soľ
100 g
marhuľový lekvár
200 g
čokoládová poleva tmavá
podľa chuti
oriešky
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
Čokoládu postrúhame najemno. Maslo s cukrom, citrusovými olejmi a rumom vymiešame dopenista. Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky postupne vmiešame do maslového krému.
 
2.
Mandle premiešame s čokoládou, škrobovou múčkou, škoricou a kypriacim práškom. Všetko vmiešame do krému a pridáme toľko mlieka, aby cesto nepadalo ľahko z lyžice.
3.
Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Dve tretiny snehu vmiešame do cesta, zvyšok pridávame opatrne tak, že cesto prevraciame.
4.
Formu potrieme tukom a vysypeme múkou. Naplníme ju čokoládovým cestom. Srnčí chrbát vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Potom vyberieme a necháme vo forme odpočívať ešte 10 minút.
5.
Srnčí chrbát vyklopíme na drôtenú mriežku, potrieme marhuľovým lekvárom a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu rozohrejeme a potrieme srnčí chrbát. Kým poleva ešte nie je celkom stuhnutá, posypeme ju posekanými orieškami podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať